Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g squash
3 ss hvetemel
2 yufka-flak, kjøpes på innvandrerbutikker
8 ss olivenolje
200 g fetaost
nykvernet svart pepper
1 bunt dill
2 egg
2 ss sesamfrø
Skyll og tørk squashen. Skjær av skallene og skjær dem i ½ cm tykke skiver. Vend skivene i siktet mel. Brett ut yufkaplatene, del dem i to og dusj begge sider av deigplatene med litt vann. La dem hvile litt under fuktet klede.
Pensle en pai- eller kakeform på ca 28 cm i diameter med 2 ss olje. Legg en halv deigplate i formen og en annen i kryss oppå. La deigkantene henge utover kanten av formen. Legg i halvparten av squashskivene.
Forvarm stekeovnen til 180 C. Smuldre fetaosten med gaffel og dryss den i formen. Kvern på pepper. Hakk dillbladene og dryss dem i formen. Legg på resten av squashskivene.
Legg på de siste to halve deigplatene i kryss oppå hverandre. Brett inn kantene og press dem forsiktig sammen. Skjær paien i 5 cm store firkanter med skarp kniv. Visp sammen eggene, 4 ss vann og 6 ss olje. Hell det over paien midt i ovnen i ca 75 minutter, eller til den er gjennomstekt. Serveres varm.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk