Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ dl fint, sammalt hvetemel
1 ½ dl hvetemel
100 g smør
3 ss vann
Fyll:
3 dl utvannet, saltet sopp
200 g cottage Cheese
1 løk eller purre
2 ss smør
2 egg
2 dl fløte
malt paprika
revet ost
Ha melet i en bolle. Smuldre smøret i melet med fingrene. Tilsett 3 ss vann og kna deigen fort til den blir glatt. La den hvile litt. Kjevle deigen tynn og kle bunnen og sidene på en paiform med den. La bunnen steke i ca 10 minutter i ovnen ved 200 C.
Finhakk soppen og bland den med cottage cheese. Finhakk løken eller purren og brun den lett i litt smør i pannen. Bland soppen og løken. Eggene og fløten røres sammen, smakes til med paprika og sopp- og løkblandingen helles i eggeblandingen. Ha fyllet i paibunnen og strø litt revet ost på toppen. Sett paien tilbake i ovnen og la den stå i ca 30 minutter.
Serveres med grønnsaksalat.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk