Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g makaroni
vann
salt
1 dl reven ost
1-2 ss smør
1 dl reven ost
2-3 ss brødrasp
1-2 ss smør
4-6 skiver bacon
1-2 tomater
persille
ristet brød
Kok makaroni i saltet vann, ca 12 minutter, eller etter anvisning på pakken. Den må ikke kokes til den er bløt, men fremdeles ha en litt hard kjerne. Hell kokevannet fra og la makaronien renne av.
Bland reven ost og smør i den kokte makaronien og fyll den i godt smurt ildfast form. Bland reven ost og brødrasp og dekk makaronien med det. Legg små smørklatter på toppen.
Rull baconskivene sammen og arranger dem oppå paien. Sett fatet høyt i ovnen ved 275 C i 10-12 minutter.
Legg tomatskivene på paien like før den er klar til å tas ut av ovnen og la dem steke med noen minutter.
Server makaronipaien som selvstendig rett, eller ved siden av en rest kjøtt.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk