Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g smør eller margarin
2 1/2 dl hvetemel
2 ss vann
sitronkrem:
1 1/2 dl sukker
2 1/2 dl vann
2 ss hvetemel
3 eggeplommer
1 ss smør eller margarin
revet skall av 2 sitroner
4-5 ss sitronsaft
marengs:
3 eggehviter
6 ss sukker
Smuldre smøret i melet, bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Tilsett vann og bland alt til en smidig deig. La deigen stå kaldt en stund.
Kjevle deigen til en stor rund leiv som dekker bunnen og kantene av paiformen. Legg leiven raskt over formen. Trykk deigen ned i formen slik at kantene blir bølgete. Prikk deigen med en gaffel og forstek den ved 200 C i ca 20 minutter. La paiskallet bli kaldt.
Bland alle ingrediensene til sitronkremen i en kjele. La alt koke opp under omrøring. Hell den varme kremen i paiskallet.
Pisk eggehvitene stive og vend sukkeret forsiktig i. Smør marengsen utover paien. Stek ved 150 C i ca 10 minutter til marengsen har fått pen farge.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk