Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g kjøttdeig
3 løk
30 g smør eller olje
1 ½ ts oregano
2 ts salt
1 kokt kylling
1 dl oliven
1 dl rosiner
3 hardkokte egg
Maispure:
350 g maiskorn
1 ss basilikum
2 ss hvetemel
1 ss smør
¾ dl melk
¾ dl kremfløte
2 egg
Finhakk løken og stek løk og kjøttdeig i olje i ca 10 minutter uten å brune. Smak til med oregano og salt.
Kok rosinene i litt vann og sil av vannet. Skjær eggene i skiver. Del kyllingen i fire stykker.
Hell maiskornene i en hurtigmikser og purér dem. Hell pureen i en bolle og smak til med basilikum.
Smelt smøret i en kjele og visp i mel, melk og fløte så det blir en saus. Ta kjelen til side og visp eggene.
Bland sausen med maispureen. Smør en ildfast form eller langpanne. Ha i kjøttdeigen og legg kyllingstykkene oppå. Fordel oliven, rosiner og egg i skiver over det hele. Dekk til med maispureen. Gratiner kjøttpaien i ovnen i ca 20 minutter ved 225-250 C, eller til overflaten har tatt farge og alt er gjennomvarmt.
Retten skal serveres med ris. Riskornene freses da med olje, hvitløk og salt før koking.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk