Flere resulteter finnes under oppskriften
Paideig:
250 g hvetemel
150 g smør
2 ss vann
Fyll:
1 ss olje
750 g kalkunkjøtt
2 purre i tynne skiver
litt røkt pålegg av kalkun
2 fedd hvitløk
3 ss smør
2 ss hvetemel
1 1/2 dl hvitvin
2 1/2 dl melk
1 dl revet cheddarost
1 dl revet parmesan
2 ts grov sennep
1 ss hakket, frisk timian eller 1 ts tørket
salt
pepper
egg til pensling
Bland paideigen i en matprosessor. La deigen hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Smør en paiform, ca 25 cm i diameter. Kjevle ut 2/3 av deigen, så den dekker bunnen og opp på kantene. Resten av deigen legges kjølig. Prikk deigen med en gaffel og stek paien ved 200 C i ca 15 minutter eller til den er lysebrun.
Brun kyllingkjøttet lett i en panne. Ta det opp av pannen og fres purreløken og hvitløken myk. Tilsett smør og la det smelte. Dryss over mel og rør om. Tilsett vin og melk i flere omganger. La det koke opp under omrøring og la det trekke i 3-4 minutter.
Rør inn resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper. Avkjøles litt. Fyll i paiskallet. Kjevle ut resten av paideigen til lokk over fyllet. Pensle kanten med sammenvispet egg. Bruk en gaffel og trykk lokket fast rundt kanten. Stek videre i ca 15 minutter til lokket er gyllent.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk