Flere resulteter finnes under oppskriften
375 g fryst butterdeig
2 løk i tynne skiver
200 g ovnsstekte klasetomater
150 g chèvre, smuldret
2 ss olivenolje
1 ts sukker
havsalt
nykvernet svart pepper
en skål, 15 cm i diameter
Kjevle ut deigen og skjær ut 4 sirkler ved hjelp av skålen. Legg de runde leivene på en stekeplate dekket med bakepapir. Prikk deigen med en gaffel.
Legg klasetomatene på en lett smurt stekeplate og stek dem ved 130 C i 1 time. Legg dem til side.
Stek leivene ved 190 C i 15 minutter, og ta dem så ut av ovnen. Ovnen skal fortsatt ha samme temperatur. Leg løkskivene i en bolle sammen med tomater, ost, olivenolje, sukker, salt og pepper, og bland godt. Fordel blandingen på paibunnen, spre den jevnt utover og press forsiktig ned.
Sett paien tilbake i ovnen og stek videre i 20 minutter. Deretter reduserer du varmen til 180 C og steker videre i 15-20 minutter til paiene er lett brune. Serveres varme eller romtempererte.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk