Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl hvetemel
150 g smør eller margarin
4-6 ss vann
Fyll:
3 egg
3 dl melk
3 dl revet ost (sveitser eller jarlsberg)
200 g mager røket skinke i tynne skiver eller strimler
pepper
kajennepepper, noen korn
salt
Smuldre smør eller margarin i melet. Ha i vannet og arbeid deigen hurtig sammen. La den stå kaldt en times tid. Kle den lave formen på 24 cm i diameter innvendig med deigen. Stek paideigen ved 225 C halvferdig i ca 10 minutter.
Brun skinken meget lett på panne.
Visp eggene og bland i melk, revet ost og skinke. Smak til med krydder.
Hell blandingen i formen og stek paien videre til fyllet er stivnet og har fått farge, ca 10 minutter.
Server denne franske ostepaien med grønn salat eller råkostsalat.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk