Flere resulteter finnes under oppskriften
2 dl hvetemel
2 dl fin sammalt hvete
125 g smør eller margarin
2 ss sukker eller brunt sukker
1/2 dl hasselnøtter, malte
fyll:
6 syrlige epler
1 dl rosin
revet skall av 1 sitron
2-3 ss sukker
Ha mel, smør i biter, sukker og hasselnøtter i en kjøkkenmaskin. Kjør alt til en grynete masse.
Skrell eplene og del dem i 4 båter. Fjern kjernhuset. Skjær båtene i biter eller skiver og legg dem i en smurt form, gjerne paiform. Strø rosiner over.
Riv sitronskallet fint og bland med sukker. Strø blandingen over eplene.
Hell smuldredeigen over og trykk lett. Stek paien ved 225 C i ca 25 minutter. Server med krem eller vaniljesaus.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk