Flere resulteter finnes under oppskriften
3 3/4 dl hvetemel
100 g smør eller margarin
kaldt vann
Fyll:
revet skall av 2 sitroner
100 g skorpefri loff, fint smuldret
støtt ingefær
2 ss sitronsaft
225 g lys sirup
egg eller eggehvite til pensling
Smuldre smøret i hvetemelet, arbeid deigen sammen med vann. Kjevle deigen til en leiv og kle en form med 2/3 av den. Sett den kjølig ca 15 minutter før den stekes.
Rør sammen revet sitronskall, loffsmuler, ingefær, sitronsaft og sirup.
Prikk paibunnen lett og hell fyllet i. Skjær resten av deigen i smale strimler. Legg dem i mønster oppå fyllet. Klem kantene godt til og legg en liten ball av deig på hver skjøt. Pensle med sammenvispet egg eller eggehvite.
Stek paien midt i ovnen ved 225 C i ca 30 minutter til den er gyllen og sprø.
Server paien varm med sitronsaus: Rør sammen 2 ts maisennamel og 2 1/2 dl vann, revet skall og saft av 2 sitroner og 1 ss lys sirup. Kok den, under omrøring til den er tykk og blank, ca 2 minutter.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk