Flere resulteter finnes under oppskriften
4 dl hvetemel
120 g smør eller margarin
3/4 dl sukker
1 egg
2 ss melk
50 g skåldede, malte mandler
Fyll:
2 dl kremfløte
1 ss sukker
14 halve aprikoser
14 valnøttkjerner
250 g rips
3-4 ss sukker
3 ss ripsgelé
Smuldre smøret i melet. Tilsett sukker og arbeid deigen sammen med egg, melk og mandler. Kna deigen lett og sett den kjølig ca 45 minutter.
Kjevle deigen ut til en leiv så stor at den dekker bunn og sider av en rundd form. Jevn kanten og prikk bunnen godt.
Stek paien midt i ovnen ved 225 C i ca 25 minutter til den er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl paibunnen.
Fyll vispet fløte i bunnen. Legg en krans av halve aprikoser rundt kanten. Legg en valnøttkjerne i hver aprikos.
Fyll sukrede rips i midten av paien. Smelt ripsgeleen og pensle den over fyllet.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk