Flere resulteter finnes under oppskriften
4 dl hvetemel
150 g smør eller margarin
1 ss sukker
4 ss vann
Til fyll:
1/2 kg rabarbra
1 dl sukker
1 ss potetmel
Til marengs:
3 eggehviter
3/4 dl sukker
Hakk mel, smør og sukker sammen med en kniv. Tilsett kaldt vann og arbeid deigen raskt sammen med fingertuppene. La den hvile kaldt en stund.
Kjevle ut deigen til en rund leiv og kle bunnen og kantene i en paiform med den.
Fyll med smått oppskåret rabarbra, som legges lagvis med sammenblandet sukker og potetmel. Potetmelet trekker til seg noe av den saften som dannes av rabarbraen. Brett paikanten inn over frukten.
Stek paien ved 225 C i 35-40 minutter.
Pisk imens eggehvitene til marengsen stive, ha i sukker og pisk noen minutter til.
Sprøyt marengsmassen ut i gitter over paien og sett den inn i ovnen igjen, ved noe lavere temperatur. La den stå til marengsen har fått litt farge.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk