Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g pizzadeig
250 g gourmetost naturell eller Philadelphia-ost, romtemperert
1,5 dl sukker
en klype salt
1ts vanilla extract
1,5 dl brunt sukker
1 dl sukker
3 sammenpiskede egg
1,5 dl lys corn syrup
1 dl mørk corn syrup
4 dl pecan-nøtter, knust
6 ss smeltet smør
3 ss hvetemel
1 1/2 ts vanilla extract
1/2 ts salt
2,5 dl hele pecan-nøtter
Bland sammen kremost, sukker, salt og vaniljeekstrakt i en bolle til en jevns masse.
I en annen bolle blander du sammen brunt sukker, sukker, egg, sirup, knuste pecan-nøtter, smeltet smør, mel, vanilla extract, salt og hele pecan-nøtter. Bland dette godt.
Kjevle ut pizzadeigen og legg den i en dyp pizzapanne eller paiform. Deigen bør klemmes oppover kanten av formen.
Smør deigen med kremost-blandingen og hell pecan-blandingen over.
Stek i ovnen på 200 C til pecan-blandingen stivner, ca 20 minutter.
Ta pizzaen ut av ovnen og la den avkjøles.
Serveres som kakestykker med hvit sjokolade som er "ostehøvlet", eller sjokoladeflak og vaniljeis eller Chantilly-krem.
Jonas B. Gundersen vant dessertklassen i Pizza VM med Peacan Pizza Pie i Las Vegas i 1998.
Pecan Pie er en velkjent dessert i USA, spesielt i sørstatene, der pecan-trærne vokser. Pecan Pizza Pie er meget mektig og rik i smaken.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk