Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss olivenolje
2 løk, finhakket
250 g tunfisk i olivenolje
salt
1 klype kajennepepper
4 ss finhakket frisk persille
vegetabilsk olje til steking
6 plater filodeig
4 små egg
Varm opp olivenoljen og stek løken på svak varme i 10 minutter, til den er myk. La tunfisken renne av seg og mos den med gaffel. Bland den varme løken, tunfisk, salt, kajennepepper og persille.
Hell et 2,5 cm dypt lag med vegetabilsk olje i en dyp stekepanne og varm forsiktig opp.
Del 2 filodeigplater i to. Legg fram en hel deigplate og legg en halv plate over de øvrige deigplatene.
Plasser 2 ss med tunfiskblandingen på den doble enden av deigplaten og knekk et egg oppi massen. Brett den ufylte delen av deigen over fyllet slik at det blir en avlang form. Vær nøye med å ikke klemme på fyllet. Legg den fylte paien forsiktig i oljen, som skal være het, men ikke rykende.
Stek paien i 2 minutter, snu den og stek i 1-2 minutter til, inntil den er gyllenbrun. La den renne av seg på kjøkkenpapir. Gjenta prosedyren med resten av ingrediensene.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk