Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g grytekjøtt uten ben
smør/margarin til bruning
1 løk
2 gulrøtter
1 stilk selleri
1 liten nepe
2 middels persillerøtter
1 middels potet
1 stor purre
4 persillekvaster
1 1/2 dl erter, frosne eller hermetiske
6 dl buljong (vann + terning)
1 ts rødvinseddik
2 ss smør/margarin
2 ss hvetemel
2 dl fløte
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/4 ts muskat
3-4 plater butterdeig
Skjær kjøttet i 2-3 cm terninger og brun det raskt i stekepannen.
Hakk løken og skjær potet og grønnsaker i terninger. Kok dette ca 5 minutter i buljong tilsatt eddik. Ta vare på 2 dl av kokevannet til bruk i sausen.
Lag saus av margarin, mel, buljong og fløte. Smak til med salt og krydder. Bland grønnsakene, kjøtt og erter i sausen.
Hell blandingen i en ildfast form - ca 25 cm i diameter og 4-5 cm dyp.
Kjevle butterdeigplatene til en leiv litt større enn formen og legg den over som et lokk. Pensle over med melk og skjær små snitt med en skarp kniv så dampen slipper ut.
Stek ved 200 C i ca 25 minutter.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk