Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl hvetemel
150 g smør eller margarin
4-6 ss vann
Fyll:
1 squash
1-2 løk
2-3 ss margarin eller smør
2 dl reven ost, for eksempel jarlsberg eller sveitser
Eggestand:
3 egg
2 ½ dl melk
½ ts salt
1 krm pepper
Smuldre smør eller margarin i melet. Ha i vannet og arbeid deigen hurtig sammen. Trykk den ut i en vid ildfast form slik at den dekker bunnen og kantene av formen. Prikk den med gaffel og la den hvile ca 15 minutter.
Gjør i mellomtiden i stand fyllet og sett stekeovnen på 200 C.
Skyll og skjær squashen i ca 1 cm tykke skiver. Skrell og hakk løken. Stek løken myk i litt av fettet i en stekepanne. Ta opp løken. Stek squashskivene 2-3 minutter på hver side. Avkjøl dem.
Fordel grønnsakene og osten på paideigen i formen. Visp sammen egg, melk, salt og pepper og hell det over.
Stek paien på nederste ribbe til eggestanden har stivnet og fått fin farge, ca 45 minutter.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk