Flere resulteter finnes under oppskriften
2 1/2 dl hvetemel
125 g margarin
2 ss kaldt vann
Fyll:
2 store løk
150 g sopp
2 ss margarin
salt
pepper
2 egg
2 1/2 dl melk
1 1/2 dl reven ost
Smuldre margarin i melet og arbeid deigen sammen med kaldt vann.
Kjevle deigen til en leiv som dekker bunn og sider i en paiform. Prikk bunnen godt, fyll et lag tørre erter eller bønner i, og stek den 10 minutter. Hell ertene ut.
Skjær løken i tynne ringer. Hold av noe til pynt. Fres resten i margarin sammen med grovhakket sopp. Smak til med salt og pepper.
Hell løk og sopp i paibunnen. Visp sammen egg og melk, tilsett ost og hell det i paibunnen. Stek paien i nederste ribbe ved 225 C til fyllet er stivnet og delikat gyllent, ca 30 minutter. Garner med løkringer.
Server paien varm eller lunken med en grønn salat til.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk