Flere resulteter finnes under oppskriften
1 butterdeigbunn (kan kjøpes ferdig)
2 egg
1 løk
250 g hakket oksekjøtt
2 ss smør
salt
pepper
1 knivsodd karri
1/2 ts paprikapulver
1/2 ss mel
1/2 kopp buljong av terninger
1 bunt persille
Pynt:
2 tomater
8-10 fylte oliven
Rist hakket løk og kjøttet i smør ved kraftig varme.
Tilsett krydder, mel, buljong og hakket persille.
Ta gryten av varmen, rør de sammenpiskede eggene i og fyll massen i paibunnen (tertebunnen). Legg tomatskiver rundt kanten, dryss salt og pepper på, og drypp over med 1 ss smeltet smør.
Sett fylte oliven mellom tomatene og stek paien i ovnen ca. 15 min. ved 225 C.
Server en grønn salat til.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk