Flere resulteter finnes under oppskriften
fyll:
200 g røkt skinke
150 g sveitserost
3 egg
3 dl helmelk
1 krm salt
1 krm svart pepper
1/2 ts paprikapulver
1 dl revet parmesanost
Lag paien etter grunnoppskriften. Bruk en paiform som er ca 25 cm i diameter. Sett ovnen på 200 C og lag fyllet.
Skjær skinken i strimler og osten i tynne staver. Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Legg kjøtt og sveitserost i bunnen av den kledde formen, strø over paprikapulver og hell på eggeblandingen. Strø parmesanost over. Stek paien i nedre del av ovnen i ca 40 minutter eller til overflaten har fått farge og fyllet er stivnet. Prøv med en pinne midt i formen.
La paien kjølne litt før servering. Du kan også la den bli helt kald og varme den opp før servering.
Server en grønn salat til.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk