Flere resulteter finnes under oppskriften
3 1/2 dl hvetemel
125 g margarin
2-3 ss kaldt vann
Fyll:
3 store løk
2 ss smør eller margarin
3 egg
2 dl melk
salt
pepper
Smuldre margarin i hvetemelet, arbeid deigen sammen med kaldt vann. Sett den kjølig minst 15 minutter.
Kjevle deigen til en leiv så stor at den dekker bunn og litt oppover sidene av en rund form med ca 22 cm i diameter. Prikk bunnen godt.
Hakk løkene grovt. Damp dem møre i smør uten at de blir brune.
Pisk ammen egg og melk, tilsett løk og smak til med salt og pepper. Hell massen i formen.
Stek paien på nederste ribbe ved 225 C i ca 30 minutter, til den er gyllen og stivnet.
Server løkpaien varm med tomatsalat til.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk