Flere resulteter finnes under oppskriften
150 g fett bacon
600 g svinekjøtt
150 g kalve- eller oksekjøtt
2 løk
4 ss smør
75 g brødrasp
1 1/4 dl melk
1 ss hakket persille
salt
pepper
1 ts fransk sennep
1-2 ts paprika
Paideig:
200 g mel
litt salt
1 ss olje
vann
1 egg til pensling
Ta svoren av baconet og mal bacon, svinekjøtt og kalvekjøtt en gang på kjøttkvern.
Hakk løken og stek den i smør til den er mør.
Bløt brødraspet i melken. La det stå og svelle. Bland kjøtt, løk og oppbløtt brødrasp. Tisett persille og krydder.
Lag paideigen ved først og sikte melet og saltet, ha i olje og tilsett vann til passe fast deig. Arbeid deigen godt og la den hvile 30 minutter.
Kjevle deigen ut, strekk og dra den til den er så tynn at vi kan se gjennom den.
Legg kjøttet på deigen og form deigen rundt kjøttet så den passer til formen. Smør formen og legg deigen i.
Pensle paien med egg og sett den midt i ovnen ved 220 C i 1 time og 10 min. Senk temperaturen til 190 C etter 25 minutter.
Server varm med kokte grønnsaker, eller kald med en grønn salat.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk