Flere resulteter finnes under oppskriften
75 g rosiner
90 g grøtris
2,5 cm strimmel av lime eller sitronskall
2,5 dl vann
5 dl melk
225 g farin
¼ ts salt
2,5 cm kanelstang
2 eggeplommer, godt pisket
1 ss usaltet smør i terninger
ristede mandelflak til pynt
friske appelsiner uten skall og hinner
Ha rosinene i en liten bolle, dekk med varmt vann og sett til side. Ha risen i en kjele sammen med lime- eller sitronskallet og vannet. Kok langsomt opp og skru så ned varmen. Legg på lokk og la det så vidt småkoke i 20 minutter, eller til alt vannet er absorbert.
Ta ut sitrusskallet og kast det. Ha i melk, sukker, salt og kanel. La syde uten lokk under omrøring på meget svak varme, til all melken er absorbert.
Ta ut kanelstangen. Ha i eggeplommene og smøret, rør hele tiden til smøret er smeltet og massen er kremaktig. Hell bløtevanet av rosinene og rør dem inn. La det koke noen minutter til.
Ha risblandingen i et fat og avkjøl. Serveres med appelsin, pyntet med mandler.
Fiskepudding med spennende saus
Karbonadepudding med makaroni og ost
Kokospudding med pistasienøtter
Makaronipudding med kjøtt eller pølse
Makaronipudding med tomater og purre
Mandelkjernepudding med rød saus
Portvinsduftende karamellpudding
Rispudding med ost, sjampinjonger og egg
Semulepudding med epler og solbærsaus