Flere resulteter finnes under oppskriften
75 g smør eller margarin
1 løk
400 g ris (helst arborio-ris)
1 3/4 dl tørr hvitvin
12 dl hønsebuljong (terning)
salt
pepper
2 ss olivenolje
225 g friske sjampinjonger
2 fedd hvitløk
2 ts hakket frisk eller 1 ts tørket basilikum
4 ss brødrasp
50 g reven Parmesan-ost
2 egg
3 hardkokte egg
225 g Mozzarella-ost
3 dl tomatsaus til servering (se egen oppskrift)
Begynn med å lage en risotto. Smelt 50 g av smøret i en kasserolle. Hakk løken og la den surre i smøret over svak varme til den er myk men ikke har fått farge, ca 5 minutter.
Tilsett risen og rør den godt ut i smøret. Hell på 1 1/2 dl av vinen og la den koke opp. Skru varmen litt ned og la risen småkoke under omrøring til den har absorbert all kokevæske.
Hell på 1 1/2 dl av buljongen, tilsett 1 ts salt og la risen småkoke videre under omrøring til all væske igjen er absorbert. Fortsett med å tilsette buljong på denne måten til risen er så vidt mør. Det var 15-20 minutter.
Imens tørker du av sjampinjongene og skjærer dem i skiver. Rens og knus hvitløken. Varm oljen i en kasserolle og la sjampinjongene og hvitløk surre over svak varme til soppen begynner å avgi fuktighet. Tilsett resten av vinen, basilikum, salt og pepper etter smak. Rør godt om og ta kasserollen av varmen.
Smør en 20 cm vid springform godt og dryss den med brødrasp, både på bunnen og ringen.
Visp de to friske eggene sammen. Ta risottoen av varmen og rør i rivosten sammen med eggene, resten av smøret, og salt og pepper etter smak.
Press tre fjerdeparter av risottoen ned i bunnen og opp langs sidene av springformen. Skjær de hardkokte eggene i skiver og fordel disse over bunnen. Dryss ca. tredjeparten av soppblandingen over og dekk med tredjeparten av Mozzarella-osten, som er skåret i tynne skiver.
Gjenta disse lagene til egg, sjampinjonger og ost er brukt opp. Legg resten av risottoen over, og press den godt ned.
Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den inn i forvarmet ovn, 190 C. Stek puddingen i 1 time. La den stå i formen i 5 minutter før du vender den på et varmt serveringsfat. Serveres straks med tomatsaus i en bolle ved siden.