Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 l blod
100 g tørket brød
100 g nyretalg
50 g rosiner
50 g sukker
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts nellik
Smør og strø en middels stor ildfast form. Talget renses for hinner og finhakkes. Rosinene gis et oppkok. La vannet renne godt av, legg dem på en stekeplate og sett den i ovn for tørking. Bruk svak varme og la ovnsdøra være åpen.
Bland alle ingrediensene sammen, hell det i form og stek i vannbad i ovn i ca 45 min., eller til puddingen er helt gjennomstekt. Det ser man ved å stikke en pinne i puddingen. Puddingen er ferdig hvis pinnen ikke har blodfarge.
Den skal være lett, porøs, og ha hevet seg - og helt være uten skorpe på toppen, noe som kan unngås ved at det legges et papir over formen så snart den har stivnet i ovnen.
Formen hvelves eller puddingen serveres i formen, med smeltet smør, poteter, eplemos og tyttebærsyltetøy.
Fiskepudding med spennende saus
Karbonadepudding med makaroni og ost
Kokospudding med pistasienøtter
Makaronipudding med kjøtt eller pølse
Makaronipudding med tomater og purre
Mandelkjernepudding med rød saus
Portvinsduftende karamellpudding
Rispudding med ost, sjampinjonger og egg
Semulepudding med epler og solbærsaus