Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g demerarasukker
500 g hakket nyretalg eller 400 g margarin, smuldres i melet
500 g lyse rosiner
500 g korinter
200 syltet skall, sukat
250 g hvetemel
250 g strøkavring
200 g skåldede mandler, hakket
200 g hakkede valnøtter
revet skall av 2 sitroner
1 ss revet muskat
250 g epler, revet
100 g gulrøtter, revet
6 sammenpiskede egg
1 vinglass brandy
3 dl melk eller øl
(4 store puddinger)
Diss puddingene bør lages fire måneder før jul. Best blir de hvis de får stå et år.
Bland alt det tørre i en bolle. Rør inn egg, brandy og melk.
Fordel røren i godt smurte former eller boller. Dekk hver form med tre lag matpapir med en fold langs midten. Knyt med tråd. Legg en brettet foliestrimmel under formen, med endene et stykke over formen slik at formen lett kan løftes opp av vannet når den er ferdig.
Kok formene i vannbad i kjeler i 5-6 timer. Vannet skal hele tiden stå kant-i-kant med innholdet i formene.
Varm opp på nytt i vannbad i tre timer den dagen puddingen skal spises.
Fiskepudding med spennende saus
Karbonadepudding med makaroni og ost
Kokospudding med pistasienøtter
Makaronipudding med kjøtt eller pølse
Makaronipudding med tomater og purre
Mandelkjernepudding med rød saus
Portvinsduftende karamellpudding
Rispudding med ost, sjampinjonger og egg
Semulepudding med epler og solbærsaus