Flere resulteter finnes under oppskriften
Til formen:
2 ss smør
2-4 ss brunt sukker
Deig:
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
litt salt
50 g brødrasp
100 g smeltet smør
vann
Fyll:
600-800 g frukt og/ eller bær
sukker
Smør en rund, litt høy form med smør og dryss brunt sukker i bunnen.
Sikt mel og salt, tilsett brødrasp og smeltet, avkjølt smør. Ha i vann til en passe fast deig. Kjevle ut deigen og fôr formen med 2/3 av den.
Bruk epler i skiver, stikkelsbær, plommer, kirsebær og jordbær eller bringebær i puddingen. Frukt og bær kan være friske eller hermetiske.
Tilsett sukker etter smak, og vann om nødvendig. Det er ikke nødvendig når vi bruker bær.
Dekk med et "lokk" av resten av deigen. "Lim" sammen kantene. Dekk formen med smurt matpapir.
Sett formen på rist i gryte med kokende vann i del 2 timer. Fyll med mer kokende vann hvis nødvendig.
Hvelv over på fat og server med krem eller vaniljesaus.
Fiskepudding med spennende saus
Karbonadepudding med makaroni og ost
Kokospudding med pistasienøtter
Makaronipudding med kjøtt eller pølse
Makaronipudding med tomater og purre
Mandelkjernepudding med rød saus
Portvinsduftende karamellpudding
Rispudding med ost, sjampinjonger og egg
Semulepudding med epler og solbærsaus