Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg kål
5 dl klar kraft smakt til med pepper
750 g kjøttdeig
2 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss hvetemel
2 ss potetmel
1 egg
smør
3 dl vann
hvetemelsjevning
Kutt kålen i 3 cm terninger, og legg dem i en kjele som fylles med kraft.
Kjøttdeigen blandes med salt, pepper, hvetemel, potetmel og egg og formes til to brød, som brunes godt på alle sider i stekepannen og legges på kålen i kjelen.
Stekepannen kokes ut med vann og helles over kjøttbrødene.
Kok opp til kokepunktet, og la kjelen trekke på svak varme til kålen har fått en brunaktig farge, ca 45 minutter.
Jevn sjyen med hvetemel utrørt i kaldt vann. 30 g hvetemel pr. 5 dl væske. Server retten med kokte poteter og nyrørte tyttebær.
Fiskepudding med spennende saus
Karbonadepudding med makaroni og ost
Kokospudding med pistasienøtter
Makaronipudding med kjøtt eller pølse
Makaronipudding med tomater og purre
Mandelkjernepudding med rød saus
Portvinsduftende karamellpudding
Rispudding med ost, sjampinjonger og egg
Semulepudding med epler og solbærsaus