Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg skrelt og revet søtpotet
4 lettpiskede egg
4 dl lettfløte eller melk
100 g mørk sirup
50 g smeltet smør
1 ts kanel
1 ts muskat
1/2 ts malt ingefær
Sitronsaus:
3 eggeplommer
100 g melis
3/4 ts finsnittet sitronskall
3 ss sitronsaft
3 1/2 dl kremfløte
Forvarm stekeovnen til 180 C. Smør en 1,8 liters randform. Bland poteter, egg, fløte, sukker, mørk sirup, smør, krydder og salt. Hell blandingen i randformen. Stekes i 1 time til puddingen er hevet og fast. La den stå noen minutter før hvelving.
Lag sitronsaus. Pisk eggeplommer, melis, sitronskall og saft i en bolle.
Pisk fløten til krem og bland den forsiktig med eggeblandingen.
Hvelv søtpotetpuddingen på et serveringsfat. Hell litt av sausen over like før servering. Server resten av sausen i en skål.
Fiskepudding med spennende saus
Karbonadepudding med makaroni og ost
Kokospudding med pistasienøtter
Makaronipudding med kjøtt eller pølse
Makaronipudding med tomater og purre
Mandelkjernepudding med rød saus
Portvinsduftende karamellpudding
Rispudding med ost, sjampinjonger og egg
Semulepudding med epler og solbærsaus