Flere resulteter finnes under oppskriften
150 g sukker
4 1/2 dl melk
1 1/2 dl fløte
5 eggeplommer
Smelt 100 g av sukkeret i en ildfast form til det er gyllent. Vend på formen slik at karamellen fester seg på kantene. Avkjøl.
Ha alt unntatt eggene i en kjele og varm det, under omrøring, opp til kokepunktet. Avkjøl litt før du pisker inn eggeplommene, en om gangen. hell blandingen i den karameliserte formen og stek puddingen i vannbad på 130-150 C i ca 90 min.
Vannbadet må ikke koke, da blir puddingen helt porøs og hullete. Puddingen er ferdig når den er stivnet.
Avkjøl før den hvelves på fat. Server med pisket kremfløte.
Dette er den mest populære desserten i hele Spania og regnes som en nasjonalrett.
Fiskepudding med spennende saus
Karbonadepudding med makaroni og ost
Kokospudding med pistasienøtter
Makaronipudding med kjøtt eller pølse
Makaronipudding med tomater og purre
Mandelkjernepudding med rød saus
Portvinsduftende karamellpudding
Rispudding med ost, sjampinjonger og egg
Semulepudding med epler og solbærsaus