Flere resulteter finnes under oppskriften
smør til smøring av formen 200 g daggammel loff eller annet hvitt brød 4 dl melk 2 egg 150 g sukker 75 g lyse eller mørke rosiner ½ ts vaniljesukker SAUS: 75 g smør 75 g sukker 1 egg 1 dl bourbon whisky
Forvarm stekeovnen til 200 C. Smør en ildfast form som rommer ca 1 liter. Bryt loffen i småbiter og legg dem i en bolle. Hell på melken og la det stå og trekke i 15 minutter. Visp egg og sukker til eggedosis i en annen bolle. Rør inn rosiner og vaniljesukker. Hell eggedosisen over brødet og bland godt. Hell blandingen i den godt smurte formen. Jevn til overflaten. Sett formen i en langpanne på nederste rille i stekeovnen. Hell kokende vann i langpannen til det står omtrent halvveis opp på formen. Stek brødpuddingen i vannbadet i ca 1 time. Lag i mellomtiden sausen. Skjær smøret i terninger og ha det i en bolle som passer akkurat oppi en kasserolle. Ha vann i kasserollen og kok opp. Demp varmen slik at vannet bare syder. Sett på bollen med smør og vent til smøret har smeltet. Tilsett sukker og egg og pisk sausen til den tykner og er luftig. Pisk inn whisky, litt om gangen. Sett bollen til side og avkjøl sausen til den er lunken. Server brødpuddingen nystekt fra formen med den lunkne whiskysausen til
Fiskepudding med spennende saus
Karbonadepudding med makaroni og ost
Kokospudding med pistasienøtter
Makaronipudding med kjøtt eller pølse
Makaronipudding med tomater og purre
Mandelkjernepudding med rød saus
Portvinsduftende karamellpudding
Rispudding med ost, sjampinjonger og egg
Semulepudding med epler og solbærsaus