Flere resulteter finnes under oppskriften
350 g hvetemel
3 ts bakepulver
salt
pepper
175 g malt oksetalg
175 g baconskiver, hakket
1 løk, hakket
100 g sjampinjonger, hakket
4 ss blandede krydderurter
Bland oksetalg, mel, salt og bakepulver sammen. Tilsett vann og arbeid deigen til den blir passe fast og smidig. Kjevle deigen ut til et rektangel. Bland sammen de resterende ingrediensene og smak til med krydder. Smør fyllet utover leiven og rull den sammen til en pølse. Fukt med litt kaldt vann og klem godt til i skjøten og for endene.
Dypp et stort puddingklede i kokende vann, brett det utover og dryss på mel (det beskytter puddingen og holder bedre på smaken). Legg puddingen i kledet med nok plass til å ese ut. Bind løst rundt med tynn hyssing. Legg puddingen i en stor kjele med kokende vann.
Puddingen kan lages rund, men da koker den ikke så jevnt. Puddingen skal koke i 1 1/2 - 3 timer. Røtter og kål kan koke sammen med puddingen de siste 20 min.
Rull puddingen ut av kledet og over på et varmt serveringsfat, sammen med kokte grønnsaker, fuktet med litt kraft om nødvendig.
Fiskepudding med spennende saus
Karbonadepudding med makaroni og ost
Kokospudding med pistasienøtter
Makaronipudding med kjøtt eller pølse
Makaronipudding med tomater og purre
Mandelkjernepudding med rød saus
Portvinsduftende karamellpudding
Rispudding med ost, sjampinjonger og egg
Semulepudding med epler og solbærsaus