Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g mykt smør
250 g sukker
3 egg
375 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
5 dl melk
4 ss lys sirup
vaniljeis til servering
Ha smør og sukker i en bolle og rør med en tresleiv til det er lyst og kremaktig. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør til alt er blandet.
Sikt mel og bakepulver over eggeblandingen, og løft det inn. Tilsett melk, og bland forsiktig til røren er jevn.
Hell sirupen i puddingformen (ca 1 liter, smurt). Legg røren oppå sirupen. Dekk til med bakepapir, og bind det fast med hyssing.
Sett puddingformen i en stor kjele. Hell kokende vann oppi kjelen slik at det når halvveis opp på formen. Dekk til og la det trekke i 1 time. Hell på mer vann om nødvendig.
Ta puddingformen forsiktig ut av kjelen og fjern papiret. Legg et stort serveringsfat oppå formen, velv puddingen og rist den litt slik at den slipper taket i formen.
Skjær opp puddingen ved bordet, og server den i små skåler eller på asjetter med vaniljeis til.
Fiskepudding med spennende saus
Karbonadepudding med makaroni og ost
Kokospudding med pistasienøtter
Makaronipudding med kjøtt eller pølse
Makaronipudding med tomater og purre
Mandelkjernepudding med rød saus
Portvinsduftende karamellpudding
Rispudding med ost, sjampinjonger og egg
Semulepudding med epler og solbærsaus