Flere resulteter finnes under oppskriften
4 pærer
2 1/2 dl vann
50 g sukker
saft og skall av 1 sitron
Puddingen:
100 g sukker
6 dl melk
2 egg
6 pl. gelatin
Aprikossaus:
1/2 boks herm. aprikoser
Pynt:
cocktailbær
krem
Skrell pærene og del dem i to. Fjern kjernehuset. Kok pærene til de er møre i vann, sukker og sitron. La dem ligge i laken til de skal brukes.
Lag puddingen ved å brune sukkeret i pannen. (Karamellsaus). Ta pannen til side og avkjøl den.
Tilsett melken og la det stå over svak varme til karamellen er oppløst.
Pisk eggene med 2 ss sukker og tilsett karamellmelken. Ha alt i en gryte og varm det ved svak varme under omrøring til det tykner.
Legg gelatinen i kaldt vann til den blir bløt. Vri den godt opp og ha den i den varme melkeblandingen. Hell blandingen i en form og sett den kjølig til den stivner.
Lag sausen ved å mose aprikoser og saften gjennom en sikt.
Sett formen et øyeblikk i kokende vann og hvelv puddingen over på fat. Pynt med pærer, cocktailbær, og krem. Hell sausen på fatet.
Fiskepudding med spennende saus
Karbonadepudding med makaroni og ost
Kokospudding med pistasienøtter
Makaronipudding med kjøtt eller pølse
Makaronipudding med tomater og purre
Mandelkjernepudding med rød saus
Portvinsduftende karamellpudding
Rispudding med ost, sjampinjonger og egg
Semulepudding med epler og solbærsaus