Flere resulteter finnes under oppskriften
6 dl melk
30 g smuler av fersk loff
4 egg, skilt
2 ts sukker
2 ss bringebærsyltetøy
2 ss florsukker
Forvarm ovnen til 170 C. Smør en ildfast form som rommer ca 1 ½ liter.
Varm melken i en liten kjele. Ha loffsmulene i en bolle og hell den varmemelken over. Pisk eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis i en annen bolle og rør den inn i melken med brødsmulene. Hell blandingen i den smurte ildfaste formen og sett den i langpannen. Hell så mye varmt vann i pannen at det står halvveis opp på formen.
Stek puddingen midt i ovnen til den er stiv, ca 30 minutter.
Stek marengsen imens: Pisk eggehvitene i en bolle. Tilsett halvparten av florsukkeret og pisk til hvitene er stive og blanke. Vend inn resten av florsukkeret.
Ta formen ut av ovnen og bre først syltetøy utover puddingen, deretter de piskede eggehvitene.
Sett puddingen tilbake i ovnen og stek til marengsen er stiv og lys gyllen, ca 10 minutter. Serveres varm.
Fiskepudding med spennende saus
Karbonadepudding med makaroni og ost
Kokospudding med pistasienøtter
Makaronipudding med kjøtt eller pølse
Makaronipudding med tomater og purre
Mandelkjernepudding med rød saus
Portvinsduftende karamellpudding
Rispudding med ost, sjampinjonger og egg
Semulepudding med epler og solbærsaus