Flere resulteter finnes under oppskriften
1 liter melk
150 g sukker
1 ss usaltet smør
1 strimmel sitronskall, 7-8 cm langt
1 kanelstang
1 ½ liter vann
1 klype salt
150 g grøtris
3 eggeplommer
malt kanel
ristede mandler, hakket
Rispudding er Portugals festpudding, og den serveres over hele landet ved større anledninger. Denne utgaven, som krever 3 eggeplommer, er klassisk.
Hell melken i en kjele og ha i sukker, smør, sitronskall og kanelstang. Sett kjelen over middels til sterk varme og varm melkeblandingen til det kommer små bobler langs kanten på kjelen. Ta kjelen av varmen og la det trekke i 30 minutter.
Hell vann i en annen kjele og kok opp på sterk varme. Ha i salt og ris, skru ned på svak varme og kok risen i 15-20 minutter, til den er mør. Rør av og til under kokingen. Sil av risen.
Ha risen i melkeblandingen og sett kjelen på svak varme. Kok under stadig omrøring i 20-30 minutter, til det tykner. Ta kjelen av varmen og fjern sitronskall og kanelstangen.
Pisk eggeplommene i en bolle til det skummer. Pisk 1 ¼ dl av den varme melken inn i eggeplommene, og hell blandingen tilbake i kjelen. La det trekke på svært svak varme i ca 5 minutter mens du hele tiden rører.
Øs puddingen opp i dessertskåler. Dryss kanel og mandler over. Server puddingen romtemperert eller litt avkjølt.
Fiskepudding med spennende saus
Karbonadepudding med makaroni og ost
Kokospudding med pistasienøtter
Makaronipudding med kjøtt eller pølse
Makaronipudding med tomater og purre
Mandelkjernepudding med rød saus
Portvinsduftende karamellpudding
Rispudding med ost, sjampinjonger og egg
Semulepudding med epler og solbærsaus