Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kålhode, ca 1 kg
1 løk
300 g blandet kjøttfarse
2 ss smør eller margarin
4 dl kraft (ekstrakt)
1 1/2 dl langkornet ris
3/4 ss salt
1/2 ts hvit pepper
1 ts bakkemynte (kyndel)
smør eller margarin til fatet
kruspersille
Skjær opp kålen i stykker eller strimler. Ta bort de tykkeste stilkene. Rens og hakk løk.
Fres kål, løk og kjøttfarse i smør. La blandingen stå og putre en stund, spe om nødvendig med litt av kraften.
Kok i risengryn ca 10 minutter i kraft i en litt rommelig kjele og tilsett den freste kjøttfarseblaandingen. Ta kjelen av varmen, krydre. Smør et ildfast fat og hell i blandingen.
Stek puddingen ved 175 C i 45-60 minutter, alt etter hvor lettkokt kålen er. Sommerkål trenger kortere tid enn vinterkålen.
Server med tyttebær til.
Fiskepudding med spennende saus
Karbonadepudding med makaroni og ost
Kokospudding med pistasienøtter
Makaronipudding med kjøtt eller pølse
Makaronipudding med tomater og purre
Mandelkjernepudding med rød saus
Portvinsduftende karamellpudding
Rispudding med ost, sjampinjonger og egg
Semulepudding med epler og solbærsaus