Flere resulteter finnes under oppskriften
225 g finrevet loff
375 g oksenyretalg
225 g hvetemel
175 g rosiner
175 g korinter
100 g syltet appelsinskall
75 g sukat
125 g steinfrie svisker
175 g grovhakket eple
125 g mandler
200 g farin eller demerarasukker
1 appelsin
1 sitron
8 egg
5 dl rom
½ dl porter (mørkt, bittert øl)
½ ts støtt kanel
½ ts revet muskatnøtt
½ ts støtt ingefær
1 ts salt
Skjær nyretalgen i små biter og smelt disse. La fettet avkjøles.
Skyll rosiner og korinter og la den dryppe godt av seg. Finhakk sviskene eller mal dem i kvern. Hakk eller grovriv skrellede epler og skjær appelsinskallet og sukaten i små biter. Skold og grovhakk mandlene. Riv skallet av sitroner og appelsiner og press saften ut av dem. Ta vare på saften. Pisk eggene sammen med rom og porter.
Ha alle ingrediensene, eggemassen til slutt, opp i en stor bolle og elt alt grundig sammen. Massen må absolutt være jevn.
Massen fylles så over i en smurt og meldrysset puddingform (eller isform) med tettsluttende lokk. Kok puddingen i vannbad i ca 6 timer.
Når puddingen er kald, tar du den ut av formen og oppbevarer den i boks eller med tett lokk eller pakker den omhyggelig in i aluminiumsfolie.
La puddingen stå ca 15 minutter i romtemperatur før servering, før den vendes ut på et fat. Enkelte foretrekker christmas-pudding flambert med rom, kirsch, konjakk eller whisky, andre pynter den med søt dessertsaus, som i så fall som regel smaskes til med eggekonjakk-saus (se egen oppskrift).
Puddingen bør helst lages et par uker i forveien. Christmas-pudding som oppbevares tildekket og kaldt kan holde seg omtrent 1 år.
Fiskepudding med spennende saus
Karbonadepudding med makaroni og ost
Kokospudding med pistasienøtter
Makaronipudding med kjøtt eller pølse
Makaronipudding med tomater og purre
Mandelkjernepudding med rød saus
Portvinsduftende karamellpudding
Rispudding med ost, sjampinjonger og egg
Semulepudding med epler og solbærsaus