Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g smør
smør til formen
225 g ingefærnøtter, finknust
50 g tørre smuler av sukkerbrødbunn
4-5 ss appelsinsaft
125 g dadler uten stein, oppvarmet
25 g finhakkede nøtter
175 g mørk kokesjokolade
3 dl kremfløte
revet sjokolade og melis til pynt
1 appelsin skåret i båter til servering
Pensle en 18 cm terteform med løs bunn med litt smør. Ha resten av smøret i en bolle sammen med de finknuste, tørre kakene og bland godt.
Fordel smuleblandingen jevnt langs sidene og bunnen av formen og trykk ned med baksiden av en skje. Avkjøles i 15 minutter mens du lager fyllet.
Ha kakesmulene i en bolle sammen med appelsinsaften og la dem bli myke. Mos dadlene med gaffel, tilsett kakesmuler og hakkede nøtter og bland godt.
Smelt kokesjokoladen i en liten kjele sammen med 3-4 ss av fløten. Pisk resten av fløten forsiktig og vend inn i den smeltede sjokoladeblandingen.
Rør fløte- og sjokoladeblandingen inn i smuleblandingen. Hell røren i formen, merk opp porsjoner og la puddingen stivne. Dryss over revet sjokolade og melis. Server med appelsinbåter.
Fiskepudding med spennende saus
Karbonadepudding med makaroni og ost
Kokospudding med pistasienøtter
Makaronipudding med kjøtt eller pølse
Makaronipudding med tomater og purre
Mandelkjernepudding med rød saus
Portvinsduftende karamellpudding
Rispudding med ost, sjampinjonger og egg
Semulepudding med epler og solbærsaus