Flere resulteter finnes under oppskriften
4 3/4 dl melk
skallet av 1/2 sitron
1 kanelstang
4 eggeplommer
7 ss sukker
1 1/2 ss maisenna
revet muskat til dryss
ha melken i en kjele sammen med sitronskallet og kanelstangen. La det koke opp og deretter syde i 10 min før du fjerner skall og kanelstang.
Pisk eggeplommene med 3 ss sukker til det er lysegult. Tilsett maisenna og pisk godt sammen.
Rør inn noe få skjeer av den varme melken, tilsett deretter resten av melken. Sett kjelen på platen igjen og la det syde mens du rører forsiktig. Etter ca 5 min er blandingen tykk og jevn. Det skal ikke koke!
Hell blandingen over i fire porsjonsskåler, ca 13 cm i diameter. La puddingen bli helt kald og sett den i kjøleskap, eventuelt over natten.
Sett på grillen før servering. Dryss 1 ss sukker over hver skål og tilsett litt muskat. Sett puddingskålene under grillen på høyeste rille, og la dem stå til sukkeret er karamellisert. Dette tar bare noen få sekunder. Avkjøl før servering, men vær klar over at karamellen på toppen vil bare være hard en halv times tid.
Fiskepudding med spennende saus
Karbonadepudding med makaroni og ost
Kokospudding med pistasienøtter
Makaronipudding med kjøtt eller pølse
Makaronipudding med tomater og purre
Mandelkjernepudding med rød saus
Portvinsduftende karamellpudding
Rispudding med ost, sjampinjonger og egg
Semulepudding med epler og solbærsaus