Flere resulteter finnes under oppskriften
1 svinehode
lettsaltet vann
5 ts salt
1 ts pepper
1 ts malt nellik
1 ts malt allehånde
1 ts malt ingefær
7 ts gelatinpulver
Et svinehode deles på langs og legges under rennende, kaldt vann i 1 døgn.
Kok hodet i lettsaltet vann til det har en kjernetemperatur på 75 C, ca 2 timer.
Avkjøl.
Skjær forsiktig av svoren slik at den er mest mulig hel. Skjær flesk og kjøtt i like tykke skiver, og legg dem hver for seg. Bland sammen salt, krydder og gelatinpulver. Ta en syltepresse eller en bolle, dekk bunn og sider med klede. Kledet dekkes i bunnen med et lag svor med hårsiden mot kledet.
Legg på et tynt lag flesk. Dryss med salt-krydder-gelatin blandingen. Legg så et lag kjøtt, et lag flesk, og dryss med salt-krydder-gelatin blandingen. Fortsett på samme måte til formen er full. Avslutt med et lag flesk, og til slutt et lag svor med hårsiden opp.
Legg kledet mest mulig glatt på toppen, og sett på lokket med klemmer på formen.
Sett formen i kokende kraft fra hodet, og la den stå og trekke ved 90 C i 1 time, til sylten er gjennomvarm.
Ta opp sylteformen. Press lokket litt ned, og sett den til avkjøling.
Ta sylten ut av formen. Renskjær den og legg den et par dager i svak saltlake (225 g salt pr. liter vann) som er tilsatt hel sort pepper og laurbærblad.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron