Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg tynnribbe
5 hvitløkfedd, finhakket
salt
pepper
saften av ½ sitron
frisk persille
1 ts karve
velg tynnribbe med bra fordeling av fett og kjøtt. Stykket bør være stort nok til å rulles sammen. Snitt svoren i litt tettere ruter enn juleribba, snu stykket og skjær ut det som måtte være av ben. Å bene ut en ribbe er mye lettere enn det høres ut som. Med en skarp kniv skjærer du langs bena på begge sider, og løfter dem ut.
Snitt litt i ribbestykket og gni salt og pepper og hvitløk i snittene. Fordel finhakket persille og karve samt sitronsaften over kjøttsiden.
Rull sammen og bind opp med bomullstråd til en tett og fin rull. Gni salt og pepper ned i snittene på svoren til slutt.
Stekes på rist i 60-90 minutter ved 200 C over langpanne med ca 2 dl kokende vann. Pass på å snu rullen litt under stekeprosessen. Vann etterfylles i langpannen hvis den tørker ut. Dette er grunnlaget for sausen og bør ikke bli brent.
Ovnstemperaturen økes litt på slutten for å få sprø svor. Du kan også bruke grillen for å få sprø svor snu litt på rullen og følg godt med. Brent ribbesvor smaker ikke godt.
Få med alt av kraft og fett i langpannen, tøm i kasserolle og kok opp med litt jevning i form av kaldt vann utrørt med mel eller maisenna. Om øsnkelig kan kan sausen siles og tilsettes litt fløte til slutt.
Server med potetmos og grønnsaker eller salat.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron