Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g hvetemel, siktet 2 ss tørrgjær 2 ts sukker 3 ss lunkent vann 3 dl lunken melk FYLL: 500 g mørt svinekjøtt, helst indrefilet 2 ss soyasaus 3 ss honning 2 ss hoisinsaus eller barbequesaus olje til steking
Melbollene er så aktet i Kina at folk til og med har en egen festival til ære for dem. De ofres som gaver til taoistiske guddommer, og etter bønnene holder landsbyen fest på bollene. Skjær kjøttet i drøyt 1 cm tykke skiver. Bland soyasaus, honning og honningsaus og mariner kjøttet i blandingen i 30 minutter. Stek kjøttskivene på middels varme til de er gjennomstekte. Avkjøl kjøttet og skjær det i 1 cm store terninger. Bland gjær, sukker og lunkent vann. La det stå et lunt sted til de skummer. Bland gjærblandingen med mel og lunken melk. Arbeid sammen til en fast deig og kna den på godt melet bakebord i 15 minutter til den er smidig, eller bruk kjøkkenmaskin. La den heve under plast til dobbel størrelse. Kna deigen godt i 5 minutter. Form til 2-3 cm tykk pølse. Del den i 24 emner og kjevle hvert emne til en sirkel., ca 10 cm i diameter. Brett sammen sirklene og pensle dem med litt olje. La dem heve i 20 minutter. Trill deigen til en tykk pølse og del den i 24 emner. Kjevle hvert emne til en sirkel, ca 10 cm i diameter. Ha 1 ss fyll på hver sirkel. Brett opp deigen rundt fyllet og vri kantene sammen så det lukkes godt. Legg bollene på fuktig klede på rist og damp den over kokende vann i 20 minutter. La det være god avstand mellom bollene de hever seg. Server dem varme eller kalde.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron