Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g magert svinekjøtt
2 svineknoker á 700 g
2 svinetunger á 200 g
salt
2 løk
1 bunt kruspersille
1 ts timian
2 laurbærblad
5 hele allehånde
Krydderblanding:
2 ts salt
1 ts grovmalt pepper
1 ts Spice Parisienne (4. krydder)
Legg kjøtt, knoker og tunge i en kjele med så meget vann at det dekker. Kok langsomt opp, skum godt. Salte.
Rens løk og legg den i kjøttet sammen med persille, timian, laurbærblader og allehånde. Legg lokk på kjelen og kok videre ca. 1 time. Ta opp det magre kjøttet og kok tungen og knoken videre ca 30 minutter.
Ta opp tungen og knoken, skjær alt kjøttet i små terninger og legg disse lagvis med krydderblandingen rett i formen. Sil kokekraften og hell den over kjøttet til dette er så vidt dekket.
Avkjøl sylten og sett den i kjøleskapet. La den stå tildekket ca. 12 timer.
Hvelv den ut av formen og skjær den i skiver med skarp kniv.
Grovt brød, syltede rødbeter, sennep eller poteter, bordeddik og flatbrød er naturlig tilbehør ved siden av denne litt moderniserte varianten av julesylten.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron