Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg svineskank, saget i 4 tykke skiver
2 ss grovt salt
1 løk
1 laurbærblad
2 enerbær
5-6 hele pepperkorn
TILBEHØR:
2 bokser gjæret kål
2 ss svinefett
1 løk
1 eple
2 enerbær
2 kryddernelliker
5-6 hele pepperkorn
Gni kjøttstykkene med grovt salt og la dem stå kaldt i 1-2 døgn. Vask deretter saltet av.
Ha kjøttstykkene i en passelig stor gryte og hell i så mye vann at kjøttet akkurat dekkes. Kok opp og skum kraften. Tilsett 1 løk som er skrellet og delt i fire, 1 laurbærblad, 2 enerbær og 5-6 pepperkorn. Kok videre på svak varme i ca 90 minutter.
Gjør i mellomtiden i stand kålen. Man kan kjøpe hermetisk kål eller lage den selv. Hell innholdet i boksene opp i en stor gryte og tilsett et par ss vann, svinefett, en finhakket løk, kryddernelliker, et grovhøvlet eple, enerbær og pepperkorn. Legg lokk på gryten og la kålen dampe ca 30 minutter på svak varme.
Ta så lokket av, skru opp varmen og la litt av fuktigheten fordampe. Legg kålen opp på et varmt fat og fordel de rykende varme kjøttstykkene oppå.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron