Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg fersk sideflesk av den tynne delen
Krydderblanding:
3 ts salt
1 ts hvit pepper
1 ts allehånde
1 ts nellik
1 ts ingefær
Koking:
1 ts salt pr. liter vann
1 gulrot
1 løk eller 1 bit purre
noen pepperkorn
Del fleskestykket med en kniv slik at det blir halvparten så tykt, men slik at det henger sammen i ett stykke. Legg flesket med svorsiden ned. Bland salt og krydder, strø blandingen over flesket. Rull flesket sammen til en fast rull og surr det med krympet bomullsgarn. La eventuelt rullen ligge i kjøleskap til neste dag.
Legg sylten i en gryte. Mål og hell på vann til det står over sylten. Salt, kok opp og skum av. Skrell og skjær løk og gulrot i biter. Legg dem sammen med pepper i gryten. La sylten trekke under lokk på svak varme til en prøvenål går lett gjennom, ca 1 1/2 time.
Ta opp sylten og legg den i press noen timer. Legg den for eksempel i en avlang kakeform, plasser en kakeform oppå sylten og sett et par sukkerposer i formen som tyngde.
Server sylten i tynne skiver som pålegg, gjerne med sennep og syltede rødbeter.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron