Flere resulteter finnes under oppskriften
1 svinehode
1 sitron
3 laurbærblad
3 løk
2 ss vineddik
salt
hel pepper
noen ansjosfileter
Pynt:
salat
hardkokte egg
tomater
asparges
Dressing:
1 ss hakket persille
salt
pepper
sennep
sukker
4 ss vineddik
1 dl olivenolje
Legg svinehodet i kaldt vann sammen med sitronskiver. Bytt vann noen ganger og la det ligge natten over.
Ta hodet opp av vannet og skyll det godt. Legg hodet i en gryte og hell vann på så det dekker. Ha i laurbærblad, hele løk, eddik, salt, hel pepper og ansjos. Kok opp og skum godt før lokk legges på.
La det stå og småkoke til svinehodet er mørt. Beregn ca 3 timer, etter størrelsen på hodet. Ta opp hodet og avkjøl det. Kok kraften inn til det bare er 1/2 liter igjen.
Skjær kjøttet fra benene og fjern overflødig fett. Skjær kjøttet i terninger og legg det i en form. Hell kraften over og sett formen kjølig til det stivner.
Hvelv formen over på fat og pynt med salat, egg i skiver, tomatskiver og asparges. Bland alle ingredienser til dressingen og server den ved siden av.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron