Bruksanvisning
Sitron og spisskummen demper det fete i denne tradisjonelle spanske retten. Server den med stekte grønne blader med ristet brødrasp oppå.
Rør sammen spisskummen, hvitløk, 2 ts pepper, 1 ts salt, 4 ss koriander, sitronsaft, sitronskall og vin i en bolle.
Legg svinekjøttet i en bolle som ikke er av aluminium og gni krydderblandingen inn i kjøttet. Legg på lokk og sett bollen i kjøleskapet natten over.
Neste dag lar du kjøttet renne av. Ta vare på marinaden. Varm smult eller olivenolje i en kjele på sterk varme. Ha i kjøtterningene og stek dem i 8-10 minutter, til de er gylne. Ha i resten av marinaden og nok kyllingkraft til at det dekker kjøttet. Skru opp til sterk varme og kok opp. Skru på svak varme, legg på lokk og la det småkoke i ca 45 minutter, til det er godt mørt. De siste 10 minuttene av koketiden skal sitronskivene være med.
Smak til med salt og pepper og legg kjøttet i en serveringsbolle. Dryss resten av korianderen over og server med en gang.