Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg lettsaltet, lettrøkt skinke
Glasur:
100 g brunt sukker
1 1/4 dl eplemost
1 ts støtt ingefær
1 ts tørr sennep
Pynt:
hele nelliker
tomater
persille
Hell på så mye kaldt vann at det dekker skinken. La den koke jevnt og smått. Skum godt.
Kok ikke skinken for sterkt, da blir den tørr. Vannet skal så vidt bevege seg på overflaten. Beregn koketid 30-40 min pr. kg, avhengig av tykkelsen + 20 min i tillegg for hele skinken.
Ta skinken ut av kokevannet. Avkjøl den så mye at den kan håndteres, skjær av svoren og riss fettet i ruter.
Bland alle ingrediensene til glasuren, pensle den over kjøttet. Stikk nellik i fettet.
Sett skinken høyt i ovnen og stek den til den er gyllen og sprø, ca 35-40 min.
Server skinken varm eller kald, aller helst med "sweet-potatoes" til. Disse søte potetene fås enkelte steder hermetisk, av og til også friske. Ellers tilbehør som til norsk juleskinke.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron