Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss smør eller margarin
2 svinekoteletter
salt
pepper
3 dl fløte
1 hvitløkfedd
½ ts rosmarin
1 dl finklippet persille
Tørk kotelettene med tørkepapir og lag noen snitt i kanten slik at kotelettene ikke "krøller seg" under steking.
La smøret bli nøttebrunt i stekepannen. Brun kotelettene raskt på begge sider. Salte og krydre etter at de er blitt pent brune.
Etterstek kotelettene på begge sider over svak varme. Beregn 3-4 minutter på hver side.
Legg kotelettene på et ildfast fat. Hold dem varme under aluminiums folie i 100 C varm ovn.
Bland fløten med smeltet smør i stekepannen. Knus hvitløkfedden og ha den i pannen sammen med rosmarin og persille. La det putre seg sammen til en lys, hvitløkduftende saus, ca 5 minutter. Rør om av og til.
Smak sausen til med salt og pepper. Hell sausen over de varme kotelettene på fatet.
Server med bakte- eller råstekte poteter samt paprikachips og kokte grønnsaker.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron