Flere resulteter finnes under oppskriften
3 hvitløksfedd
salt
3 fennikel med stilker
1/2 ts fennikelfrø
4 ss olivenolje
1 flaske tørr hvitvin
1 svinestek på 1 1/2 - 1 3/4 kg, med bein
svart pepper
1 kvist rosmarin
6 ss Marsala (hetvin) om ønskelig
Forvarm ovnen til 180 C.
Knus hvitløksfeddene sammen med litt salt, og grovhakk fennikelstilkene. Kjør hvitløk, fennikelfrø og -stilker, olje og 1 1/4 dl vin i kjøkkenmaskin til det blir en jevn masse.
Skjær snitt i steken og smør den med kryddermassen. Dryss på pepper og legg i en liten langpanne eller stekeform. Legg halve fennikler rund. Hell på vin til den står 1,5 cm opp i formen. Legg i rosmarinkvisten og sett steken i varm ovn i 30 minutter.
Reduser varmen til 160 C og stek i 2 - 2 1/2 time. Drypp steken med væsken i pannen.
Ta steken og fenniklene opp av langpannen og la dem hvile i 10 minutter. Skum fettet fra langpannen og hell på Marsalaen eller et glass bordvin. Sett på sterk varme, kok sausen inn til sirup og hell over steken.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron